Help mee!

U kunt meehelpen Koerden te vertellen over Jezus

doe mee ››

" Ik wist niet dat Jezus degene was die ik miste. "

Icon1-HetEvangelie-home-HFK.png

Het evangelie

Van de 40 miljoen Koerden zijn er naar schatting slechts 12.000 christen. Veel Koerden hebben het evangelie nog nooit in hun eigen taal gehoord.

Icon2-DeBoodschap-home-HFK.png

De boodschap

Op allerlei manieren en plaatsen vertellen we de blijde boodschap van redding aan Koerden.

Icon3-OnzeMissie-home-HFK.png

Onze missie

We verlangen ernaar dat Koerden wereldwijd de liefde van Jezus leren kennen en thuiskomen bij God de Vader.

Het verhaal van Sheno en Hama

Met hun drie jonge kinderen hadden Sheno en Hama uiteindelijk toch de vlucht naar Europa ondernomen. Ze zagen geen hoop meer in hun eigen land; ze waren moe van de onderdrukking en tegenslagen.

Maar met de reis kwamen ook nieuwe moeilijkheden; hun tweede kind wilde niet meer gaan slapen, hij werd elke nacht overvallen door nachtmerries over de grote zee. Doodmoe en verdrietig kwamen ze aan in het Koerdische huis.

In het vluchtelingenkamp hadden ze een van onze medewerkers ontmoet en zij had hen uitgenodigd. Ze voelden dat het goed was; dat de bezoekster vrede meebracht. In het koerdische huis legden we hen het evangelie uit. Het moment dat ze zich over gaven aan Jezus ervoeren ze Zijn oneindige liefde en vrede. Door gebed werd hun zoontje bevrijd van zijn nachtmerries. Dit gezin ontving nieuw leven en nieuwe hoop.

" Als wij het hen niet vertellen,
hoe zouden ze dan de liefde van Jezus leren kennen? "

kijk hier wat u kunt betekenen ››

Zending

Op allerlei manieren en plaatsen vertellen we de blijde boodschap van redding aan Koerden. We zien harten open gaan door persoonlijke contacten en bezoeken, het zijn van een open huis voor belangstellenden en het organiseren van christelijke Koerdische bijeenkomsten. 

Facebook geeft ons een geweldige mogelijkheid om mensen die eerder nooit van het evangelie hebben gehoord, te vertellen wie Jezus is. Dagelijks zijn onze Koerdische medewerkers dan ook bezig met het beantwoorden van de duizenden vragen die binnenkomen (kijk op de Koerdische Facebookpagina).

Er wordt gebeden met mensen, mensen ontvangen een Bijbel, worden doorgestuurd naar huiskerken en worden deel van een internet-groep van gelovigen. Waar mogelijk worden zij bezocht, of uitgenodigd voor onze bijeenkomsten.

Lees meer ››

FotoMetKruis-zending-home-HFK.jpg

Doe mee

Nieuwsbrief & gebedsmail

Gebed is het fundament van Home for Kurds. We geloven dat alleen Jezus redding en vrede kan brengen! Bid u met ons mee? Elke maand ontvangt u dan een gebedsmail met actuele punten voor gebed.

inschrijven ››

Nodig ons uit

U kunt ons uitnodigen in uw gemeente. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen om een datum af te spreken.

neem contact op ››

Steun financieel

De stichting en haar medewerkers zijn afhankelijk van giften. Giften zijn belasting aftrekbaar (meer informatie ANBI). U kunt hierin bijdragen door uw gift te sturen of een machtiging af te geven via onderstaande knop of via een bankoverschrijving naar IBAN NL72RABO 0131348205, t.n.v. Home for Kurds te Rotterdam.

doe mee ››

Help ons op een andere manier

  • Materiële ondersteuning, misschien ziet u mogelijkheden om goederen of diensten te leveren. Bijvoorbeeld: vloerbedekking, een hoogwerker te leen, vloerenschrobmachine, BHV cursus, 150 stapelbare stoelen, onderhoud brandmeldingsinstallatie, verwarming, voegwerk.
  • Vrijwilligerswerk: schilderen, schoonmaken, technische klussen, overig onderhoud.
neem contact op ››

Scroll naar boven