Over ons

“In het jaar 2000 werd ik door de liefde van Jezus aangeraakt en werd ik van moslim christen. God gaf mij het verlangen en de liefde om aan mijn eigen volk het evangelie te verkondigen. Sinds 2002 ben ik samen met mijn vrouw in dienst van God om de Koerden te dienen. Op elke mogelijke manier proberen wij, samen met ons team, het evangelie met Koerden te delen en hen te helpen te leven met Jezus.” Oprichter en directeur Home for Kurds

In november 2006 is Stichting Home for Kurds opgericht om dit werk te steunen. In oktober 2007 hebben wij een huis (Dilnawaiy) in gebruik genomen waar Koerden van harte welkom zijn. In Dilnawaiy (= troost) mogen Koerden thuiskomen. Het is een plek waar we liefde, eenheid, vrede en genezing mogen ervaren van God en met elkaar.

Het huis heeft een inloopfunctie en wordt verder gebruikt voor pastoraat, evangelisatie, diensten, praktische hulp en training. Het huis is het centrum waarvanuit we wereldwijd Koerden vertellen over Jezus en gelovigen bemoedigen en ondersteunen.

Wat doen wij?

  • Vertellen over Jezus
  • Bemoedigen van christenen
  • Verspreiding van lectuur
  • Vertaling en correctie lectuur en Bijbel
  • Doorverwijzing Koerden naar lokale kerken
  • Conferenties
  • Bijbels onderwijs geven
  • Ontwikkelen christelijke muziek
  • Organiseren kerkdiensten
  • Online uitzending van kerkdiensten & toerusting

Onze visie is om de liefde van Jezus te delen.

We willen Koerden het evangelie verkondigen en hen helpen te leven met Jezus, zodat zij het evangelie zullen doorgeven aan hun eigen volk en andere volken.

Koerdische kerkdiensten (Kenisa Kurdi)

Elke zondag komen we samen in de Bethelkerk om God te ontmoeten en elkaar te ontmoeten. De kerkdiensten zijn geheel in het Koerdisch en open voor christenen en mensen die zoekend zijn. U bent van harte welkom vanaf 15:00 uur.

Zending

Op allerlei manieren en plaatsen vertellen we de blijde boodschap van redding aan Koerden. We zien harten open gaan door persoonlijke contacten en bezoeken, het zijn van een open huis voor belangstellenden en het organiseren van christelijke Koerdische bijeenkomsten. 

Groei

Christen worden is niet alleen een verandering van naam; het betekent een volledig nieuwe identiteit en een nieuwe manier van leven. 
In Nederland en Koerdistan organiseren we diensten en conferenties om nieuw-gelovigen te onderwijzen in het wandelen met Christus. Alles in hun eigen taal en passend bij de cultuur. Een plek waar ook nieuwe bezoekers het evangelie kunnen horen.

Vervolging

Het is ingrijpend om christen te worden.
Situaties zoals in het geheim naar samenkomsten gaan, een familie die afstand van je neemt of waarbij je moet vluchten zijn Koerdische gelovigen niet onbekend. We ondersteunen deze vervolgde christenen.

Scroll naar boven